Διαγράψτε τον Λογαριασμό σας στο Twitter σε 3 Λεπτά – Δείτε Πώς

Πιθανόν χρησιμοποιείτε το Twitter για να ακολουθείτε κάποιες διάσημες προσωπικότητες, πολιτικούς, αλλά ακόμη και τους φίλους σας. Το Twitter έχει εκατοντάδες χρήστες και είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ανταλλάσσετε σύντομα αποσπάσματα από τις πιο πρόσφατες ειδήσεις ή απλά για να γράψετε την άποψή σας.

Όμως, αυτός ο εύκολος τρόπος να μοιράζεστε πληροφορίες στο Twitter μπορεί να έχει το τίμημά του.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε να μοιράζεστε περισσότερα από όσα ήταν στην αρχική πρόθεσή σας, κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα στη δουλειά ή στο σχολείο σας.

Ωστόσο, το να μοιράζεστε περισσότερα απ’ όσα σκοπεύατε δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να σας κάνει να θέλετε να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας στο Twitter.

Απαιτούνται πολύ λίγα προσωπικά στοιχεία για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Twitter. Στην πραγματικότητα, το Twitter είναι μια από τις ελάχιστες πλατφόρμες που δεν απαιτεί το αληθινό σας όνομα.

Χρειάζεστε απλά ένα όνομα, έναν κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση ενός email για να μπορέσετε να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες σπάνια σκέφτονται τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ιδιωτικότητά τους όταν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό στο Twitter. Όμως, μια γρήγορη ματιά στους όρους που έχει το Twitter στην Πολιτική Απορρήτου του, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κάπως διαφορετικά γι’ αυτήν την υπηρεσία.

Έτσι, ας πούμε ότι αποφασίζετε ότι δεν νιώθετε πια άνετα να χρησιμοποιείτε το Twitter, ή αποφασίσατε ότι πραγματικά χρειάζεστε να σταματήσετε την διάδοση αυτού του Tweet που αναρτήσατε και μπορεί να σας έφερε σε δύσκολη θέση.

Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι είναι απολύτως εφικτό να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας. Επίσης, είναι σχετικά απλό να το κάνετε!

Step 1 – Μπείτε στο Twitter

Μπείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter. Αυτό πρέπει να γίνει μέσω του κανονικού λογαριασμού σας και όχι μέσα από την εφαρμογή του Twitter, επειδή η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει τον σύνδεσμο απενεργοποίησης.

 

Βήμα 2 – Πηγαίνετε στο Πεδίο με τις Ρυθμίσεις και Κάντε Κλικ στην Επιλογή Προστασίας της Ιδιωτικότητας

Κάντε κλικ στο προφίλ σας και στο πεδίο των ρυθμίσεων πηγαίνετε στην επιλογή Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Βήμα 3 – Κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση Λογαριασμού

Πηγαίνετε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Απενεργοποίηση του Λογαριασμού μου”.

Βήμα 4 – Επιβεβαιώστε την Απόφασή σας

Σ’ αυτό το σημείο, θα μεταφερθείτε στην σελίδα επιβεβαίωσης. Αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να προχωρήσετε στο κλείσιμο του λογαριασμού σας, τότε κάντε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί της Απενεργοποίησης (Deactivate) στο κάτω μέρος του μηνύματος.

Βήμα 5 – Εισάγετε τον κωδικό σας

Τώρα μεταφέρεστε σε μια σελίδα που ελέγχει διπλά αν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Για να επιβεβαιώσετε ότι πράγματι θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο, βάλτε τον κωδικό σας και κάντε κλικ στο κουμπάκι Απενεργοποίηση (Deactivate).

Βήμα 6 – Κάντε απεγκατάσταση της εφαρμογής

Αν έχετε την εφαρμογή του Twitter στο τηλέφωνό σας, στο τάμπλετ, ή σε κάποια άλλη συσκευή, κάντε απεγκατάσταση της εφαρμογής.

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας μέσα από την εφαρμογή, αλλά αν κάνετε κατά λάθος κλικ στην εφαρμογή, αυτό θα αντιστρέψει τη διαδικασία μέσα στις πρώτες 30 ημέρες από τη στιγμή που αποφασίσατε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Ως εκ τούτου, η πιο καλή επιλογή θα ήταν να αφαιρέσετε την ίδια την εφαρμογή.

Βήμα 7 – Μην μπείτε στον λογαριασμό σας για 30 ημέρες

Έχετε φτάσει σχεδόν στο τέλος, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχει περίοδος απενεργοποίησης 30 ημερών.

Αν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνο μπείτε στον λογαριασμό σας, ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία που είναι ενσωματωμένη στο Twitter, θα δείτε ότι ο λογαριασμός σας στο Twitter δεν θα είναι πια απενεργοποιημένος. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να ξαναπεράσετε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να περάσετε μέσα από όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε και να τις αποσυνδέσετε από τον λογαριασμό σας στο Twitter. Ναι, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα είναι μόνιμη έτσι ώστε να προστατέψετε και να διαφυλάξετε την ιδιωτικότητά σας.

Μόλις συμπληρώσετε αυτά τα 7 βήματα και αποφύγετε να μπείτε στον λογαριασμό σας για 30 ημέρες, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί μόνιμα.

Σ’ αυτόν συμπεριλαμβάνονται όλες σας οι επαφές και οποιαδήποτε άμεσα μηνύματα που έχετε στείλει ή έχετε λάβει.

Ωστόσο, όπως γίνεται και με τις περισσότερες υπηρεσίες, οποιεσδήποτε πληροφορίες μοιράζεστε σε άλλες σελίδες ή με άλλους ανθρώπους μέσω του Direct Messaging συνεχίζουν να υπάρχουν στα αρχεία που βρίσκονται στην πλευρά του παραλήπτη.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψη σας, αν ελπίζετε ότι θα διαγράψετε όλα τα ίχνη μιας ενοχλητικής συνομιλίας, είναι ότι αυτό μπορεί να μην είναι δυνατόν εκτός κι’ αν ο συνομιλητής σας είναι επίσης πρόθυμος να διαγράψει την συνομιλία ή να απενεργοποιήσει και εκείνος τον λογαριασμό του.

Αν σας ενδιαφέρει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, κάντε κλικ εδώ.

Σας φάνηκε χρήσιμο; Μοιραστείτε το!
Μοιραστείτε το στο Facebook
0
Στείλτε το με Tweet
0
Μοιραστείτε το αν νομίζετε ότι η Google δεν ξέρει αρκετά για εσάς
0